Kiedy myślimy o czekoladzie, pewnie widzimy oczyma wyobraźni konkretny, ulubiony odcień. Tak jak życie erotyczne bohaterów pewnej niezwykle popularnej książki, tak i Czekolada może mieć zaskakująco wiele twarzy…
Przyglądając się bliżej kilkudziesięciu bardzo dobrym tabliczkom z całego świata, otrzymaliśmy następujący rezultat:
Coppeneur Porcelana Venezuela |
Zotter Labooko Raw 80 |
Michel Cluizel Noir Infini 99 |
Valrhona Abinao |
Bonnat Chuao |
Domori Porcelana |
Coppeneur Porcelana Mexico |
Matale Chocolate Vanuatu |
Amedei CRU Venezuela |
Amano Madagascar |
Askinosie Soconusco |
Valrhona Ampamakia |
Michel Cluizel Maralumi |
Domori Teyuna |
Amedei Toscano Black 70 |
Cocoa surowa czekolada z jagodami goji i nibsami kakao |
Menakao 100% |
Amedei Porcelana |
Valrhona Manjari |
Fresco 214 |
Pralus Le 100% |
Valrhona Caraibe |
Pralus Chuao |
Soma Mint Bar |
Madre Hawe Hawaii Criollo |
Moonstruck Fortunato No. 4 |
Coppeneur Hacienda Iara Darkmilk |
Alain Ducasse Trinitario |
Zotter Nikaragua 80% |
Menakao 44% Milk |
Matale Chocolate Somia Madagascar |
Pralus Fortissima 80 |
Duffy’s Nicaragua Chuno |
Menakao 72% |
Duffy’s Nicaragua Nicaliso |
Valrhona Jivara |
Valrhona Tanariva |
Michel Cluizel Grand Lait |
Amano Guayas |
Pierre Marcolini Oriente Cuba Terruno de Baracoa |
Amedei Toscano Red |
Amedei Latte Bianco con Pistacchi |
Amedei Latte Bianco |
Manufaktura Czekolady Fleur de Sel |
Coppeneur Chuao |
Valrhona Gran Couva |
Rogue Hispaniola |
Pralus Madagascar |
Cacao Sampaka La Joya |
Demarquette Vietnam Ben Tre Dark |
I jak tu wierzyć, że istnieje kolor “czekoladowy” :)