50 twarzy Czekolady

1

Opublikowano : 28-02-2015 | Autor :

Kiedy myślimy o czekoladzie, pewnie widzimy oczyma wyobraźni konkretny, ulubiony odcień. Tak jak życie erotyczne bohaterów pewnej niezwykle popularnej książki, tak i Czekolada może mieć zaskakująco wiele twarzy…

Przyglądając się bliżej kilkudziesięciu bardzo dobrym tabliczkom z całego świata, otrzymaliśmy następujący rezultat:

Coppeneur Porcelana Venezuela
Zotter Labooko Raw 80
Michel Cluizel Noir Infini 99
Valrhona Abinao
Bonnat Chuao
Domori Porcelana
Coppeneur Porcelana Mexico
Matale Chocolate Vanuatu
Amedei CRU Venezuela
Amano Madagascar
Askinosie Soconusco
Valrhona Ampamakia
Michel Cluizel Maralumi
Domori Teyuna
Amedei Toscano Black 70
Cocoa surowa czekolada z jagodami goji i nibsami kakao
Menakao 100%
Amedei Porcelana
Valrhona Manjari
Fresco 214
Pralus Le 100%
Valrhona Caraibe
Pralus Chuao
Soma Mint Bar
Madre Hawe Hawaii Criollo
Moonstruck Fortunato No. 4
Coppeneur Hacienda Iara Darkmilk
Alain Ducasse Trinitario
Zotter Nikaragua 80%
Menakao 44% Milk
Matale Chocolate Somia Madagascar
Pralus Fortissima 80
Duffy’s Nicaragua Chuno
Menakao 72%
Duffy’s Nicaragua Nicaliso
Valrhona Jivara
Valrhona Tanariva
Michel Cluizel Grand Lait
Amano Guayas
Pierre Marcolini Oriente Cuba Terruno de Baracoa
Amedei Toscano Red
Amedei Latte Bianco con Pistacchi
Amedei Latte Bianco
Manufaktura Czekolady Fleur de Sel
Coppeneur Chuao
Valrhona Gran Couva
Rogue Hispaniola
Pralus Madagascar
Cacao Sampaka La Joya
Demarquette Vietnam Ben Tre Dark

I jak tu wierzyć, że istnieje kolor „czekoladowy” 🙂