AoC 2018 – wyniki konkursu londyńskiej Akademii Czekolady

Mamy wieści prosto z Londynu gdzie 20 minut temu ogłoszono wyniki naszego ulubionego czekoladowego konkursu – nagród Academy of Chocolate. Gratulujemy wszystkim zwycięzcom, zwłaszcza:

  • Manufakturze Czekolady brązu za tabliczkę Grand Cru Dominikana 70%

oraz markom które znacie ze sklepu Sekretów Czekolady:

Akesson’s: srebro dla Madagaskar 75% (plantacja Bejofo) oraz wersji z dzikim pieprzem / różowym pieprzem / czarnym pieprzem i Brazylii z kawą, brąz dla Brazylii 75% (Fazenda Sempre Firme), 100% Brazylia z nibsami, białej 43% Madagaskar Bejofo

Domori: złoto dla Domori Chuao, brąz za Trinitario 80%, Trinitario 90%, Trinitario 100%, srebro Domori Puertomar, brąz dla Canoabo, Ocumare 77

Franceschi Chocolate: brąz Río Caribe 70%, Choroni 70%, Ocumare 70%

Georgia Ramon: brąz za Belize 100% i Mexico 76%

Idilio Origins: brąz za 1er Cru Orinoco, 14. Chuao, 12. Finca Torres, 2. Selección Amiari Merideña oraz mlecznej 15. Idilio con Leche

Jordi’s: brąz za Madagaskar 75%

Menakao: brąz dla ciemnej tabliczki 63% z pomarańczą i żurawiną

Morin srebro dla mlecznej Peru Piura 48%, brązowe nagrody dla Pérou Chanchamayo 63%, Pérou Cusco 70%, Pérou José 70%, Pérou Yvan 70%, Vénézuela Carenero 70%, Vénézuela Carupano 70%, Vénézuela Puerto Cabello 70% oraz mlecznej Jamaïque Marvia

Zotter: brąz za Guatemala 75%, Madagascar 75%, Dry aged vintage 2016 75%

Total
0
Shares
Prev
Na jakich kontynentach uprawia się kakao?

Na jakich kontynentach uprawia się kakao?

Historia czekolady zaczęła się gdzieś na terenach dzisiejszego Ekwadoru, czyli w

Next
Jak rozpuścić czekoladę?

Jak rozpuścić czekoladę?

Żeby bezproblemowo używać czekolady w swojej kuchni, musimy zrozumieć pewne

You May Also Like