Valrhona

Valrhona, www.valrhona.com (Tain-l’Hermitage, region Rodan-Alpy, Francja)

valrhona

Valrhona to najbardziej popularna z najlepszych marek czekolady, znana w Polsce głównie cukiernikom i szefom kuchni droższych restauracji, którzy wykorzystują jej wysokiej jakości kuwertury. Nazwa firmy pochodzi od doliny Rodanu (Rhône), czyli regionu gdzie znajduje się jej siedziba. Korzenie Valrhony sięgają 1922 roku. Od 1989 roku Valrhona kształci cukierników w swojej l’Ecole du Grand Chocolat w Tain-l’Hermitage i w Paryżu, przed kilkoma laty otwierając się również na spragnionych wiedzy smakoszy i czekoholików.

Szukasz produktów marki Valrhona? Czekają w sklepie Sekretów Czekolady. Jeśli nie znajdziesz tam tego, czego szukasz – zapytaj, zamówimy dla Ciebie dowolny produkt marki Valrhona – m.in. czekolady, czekoladki (neapolitanki i pralinki), kuwertury w kaletkach i blokach czy ekskluzywne firmowe zestawy prezentowe.

W serwisie Gorzka Czekolada znajdziesz recenzję tabliczki Valrhona Gran Couva

Recenzje w języku angielskim zebrałem na stronie Fine Chocolate Reviews:
Valrhona Alpaco 66% 
Valrhona Jivara Lait
Valrhona Manjari 64% 
Valrhona Palmira 64% 
Valrhona Taïnori 64%