Produkcja czekolady – Red Star Chocolate, Cleethorpes, Wielka Brytania

Wiele osób trafia na Sekrety Czekolady poszukując informacji o tym w jaki sposób produkuje się czekoladę. Poniżej zamieszczam krótki film pokazujący jak wygląda to w firmie Red Star Chocolate. Jest to jedno z trzech przedsięwzięć bean-to-bar w Wielkiej Brytanii, tj. produkcji czekolady zaczynając od ziaren kakao, a nie od półproduktów. Duffy Sheardown, właściciel firmy, pokazuje krok po kroku jak wygląda taka rzemieślnicza produkcja czekolady. Jedna z tabliczek od Duffy’ego (Honduras Indio rojo 72%) otrzymała w tym roku nagrodę “Złotego ziarna” Akademii Czekolady, ex aequo z Amedei 9.

Total
0
Shares
Prev
Znamy zdobywcę tytułu World Chocolate Master 2011

Znamy zdobywcę tytułu World Chocolate Master 2011

W Paryżu zakończył się przed momentem prestiżowy konkurs World Chocolate Masters

Next
W poszukiwaniu prawdziwej czekolady

W poszukiwaniu prawdziwej czekolady

Łódzki Festiwal Prawdziwej Czekolady nie bez powodu nosi taką właśnie nazwę

You May Also Like